VTT Toernooi O13 spannend tot de laatste seconde.

Geen categorie news

21 oktober jl. vond op het complex van v.v. SP Lochem de voorrondes plaats voor de regio Oost van het Voetbal Talenten Toernooi voor de O13. Deelnemers waren naast de O13-1 van de thuisspelende club, Zwart Wit ’63 uit Harderwijk, Wildervank, DVOL uit Lent, SDC’12 uit Denekamp en OSC uit Nijmegen. Alle O13-1 teams die in hun 1e klasse boven in mee draaien en dat beloofde dus veel spanning en spektakel. Omdat het herfstvakantie was, waren er “maar” 6 deelnemers, maar dat mocht de pret niet drukken.

Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind, en vielen de laatste druppels regen net voor het begin van het toernooi dat op 3 velden werd gespeeld. Lochem en SDC wonnen als enige de eerste twee wedstrijden en dus zou hun onderlinge strijd in de derde ronde een, zoals de Duitsers dat zo mooi noemen, “Vorentscheidung” betekenen als een van de twee die wedstrijd zou winnen. Een zeer spannende wedstrijd waar de aanvallen op en neer gingen en waar stevige maar faire duels werden uitgevochten. Uiteindelijk bleek SDC de meest gelukkige inde afwerking te zijn, waardoor zij de wedstrijd met 2-1 naar zich toe trokken. Doordat zij echter de daarop volgende wedstrijd verloren van Zwart Wit ’63, die in de eerste ronde met 4-2 waren verslagen door Lochem, ontstond een mooie strijd aan de top. Helaas bleek de thuisspelende club in de vierde ronde weer nipt te verliezen waardoor zij niet meer meededen voor de eindoverwinning. Zij eindigden uiteindelijk 4e.

Na de laatste ronde bleek SDC dan toch de winnaar te zijn. Zij gaan, samen met Zwart Wit ’63 die ook de sportiviteitsprijs wonnen, naar de NK finale in het voorjaar.

Met dank aan de vrijwilligers die dit toernooi in goede banen hebben geleid (en de dag voor het toernooi nog veel tijd hebben gestoken om veld 3 goed bespeelbaar te maken), mogen we terugzien op een prima toernooi dat we zeker nog een keer mogen en zullen gaan organiseren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *